Het viel in eerste instantie niet op, een gebruikelijke nieuwsbrief van Tele2 in kerstsfeer. Toch zat hier meer achter dan men eerst door zou hebben. Onder het kopje ‘4g?Yep!’ die onderaan de laatste nieuwsbrief van de provider aan haar klanten is iets weggemoffeld. In eerste instantie zou men denken dat het om een verkoop praatje gaat over hoe goed het 4G netwerk uit de test kwam. Na verder lezen blijkt er nog een zure nasmaak aan te zitten.

Tele2 zal vanaf 31 januari 2018 de 3G internet snelheid van sim only abonnementen gaan verlagen naar 2 Mbit/s. Dit komt door eigen zeggen doordat er nagenoeg geen gebruik meer van gemaakt wordt en het 4G netwerk een beter alternatief biedt

Waarom Tele2 de 3G snelheid verlaagd

Tele2 had al in de voorwaarden voor nieuwe klanten staan dat hun toestel 4G ready moet zijn, anders mogen ze geen sim only abonnement afnemen. Reden hiervoor is dat Tele2 zelf een eigen 4G netwerk heeft, maar geen eigen 3G netwerk. Klanten die gebruik maken van het 3G netwerk krijgen de diensten geleverd via het T-Mobile netwerk en dat kost Tele2 geld. Om de kosten hiervan te drukken verlagen ze de snelheid van 3G zodat ze dit uit kunnen faseren. Uiteindelijk streeft Tele2 ernaar om alleen 4G sim only abonnementen aan te bieden.

Kan ik mijn contract kosteloos ontbinden na deze wijziging?

In veel gevallen is het mogelijk om na een wijziging vanuit de provider, zoals het verhogen van de abonnementskosten, het contract kosteloos te ontbinden. Als we naar de voorwaarden kijken van Tele2 is dat hier echter niet mogelijk. Het volgende staat namelijk in de algemene voorwaarden:

4.8.3. Tele2 kan de technische eigenschappen van het Netwerk en/of de Dienst wijzigen, bijvoorbeeld in verband met de uitfasering van het 2G/3G netwerk.

Het ziet er naar uit dat Tele2 het verlagen van de 3G snelheid al een tijd op de planning heeft staan. Heb je zelf nog een 3G toestel en wil je graag naar een provider met een 3G snelheid die hoger is dan 2 Mbit/s?

Bekijk dan hier alle 3G sim only acties.

Heb je een sim only maandelijks opzegbaar abonnement bij Tele2? Dan kan je uiteraard zo snel mogelijk opzeggen om over te stappen naar een andere provider.