Vodafone staat voornamelijk bekend in Nederland als een van de grootste providers naast KPN. Terwijl Tele2 meer bekend is vanwege zijn goedkope abonnementen met veel data. Betekent dit dan dat je beter voor Vodafone kan kiezen dan Tele2? Wij zochten het voor je uit!

Ga direct naar de verschillen tussen:

Mobiel netwerk Sim only acties Klant ervaringen Conclusie

De mobiele netwerken van Tele2 en Vodafone

De verschillen tussen de netwerken van Tele2 en Vodafone worden steeds kleiner. Dit komt veelal doordat Tele2 fors investeert in het eigen 4G netwerk. Voorheen was Tele2 nog een virtuele provider die de diensten inkocht bij het netwerk van een andere provider. Zo doen zij dat momenteel nog wel om 2G en 3G aan te bieden, dit loopt via het netwerk van T-Mobile (Waar ook het dataverkeer van Ben en Simpel overheen gaat). Voor 4G hebben zij het netwerk echter in eigen beheer en dus meer bandbreedte beschikbaar voor klanten. Hoe drukker het dataverkeer over een netwerk, hoe lager de praktische 4G snelheid uit kan pakken.

signal img
Tele2 225 Mbit/s
Tele2 heeft een eigen 4G netwerk in handen sinds 2015. Inmiddels is het kleine netwerk uitgebreid tot een landelijke dekking van maar liefst 97%. Hiermee kan de budget provider concurreren met grote aanbieders zoals KPN en Vodafone die een nagenoeg landelijke dekking van 99% weten aan te bieden.
Hoge praktische 4G snelheid Goedkope abonnementen 4G toestel verplicht
Vodafone 225 Mbit/s
Vodafone is een van de grootste providers in Nederland en biedt zijn netwerk ook aan virtuele providers aan. Hollandsnieuwe en Ziggo maken gebruik van het Vodafone netwerk om sim only aan te bieden. Met name richt Vodafone zich op het aanbieden van abonnementen met een forse korting op toestellen. De sim only acties zijn echter minder voordelig dan die van Tele2 en in de praktijk ligt de internetsnelheid van Tele2 hoger.
1ste 3 maanden onbeperkt internet Groot Europees 4G netwerk Lage praktische 4G snelheid

Tele2 en Vodafone vergelijken

Voor de een zijn de maandelijkse lasten van een sim only actie belangrijker dan voor de ander. Gelukkig kan je bij beide providers terecht voor een sim only met veel data voor een lage prijs. Ook voor de kleinverbruikers is er voor ieder wat wils.

Dit zeggen klanten over Tele2 en Vodafone

Vodafone altijd top service!

Adbel
“Al jaren lang top service, altijd snelle service met telefoon reparatie et. Klantenservice altijd behulpzaam,(zelfs wat leuks bij het verlengen). Deze Vodafone klant is 100 procent tevree!”
~ Vodafone Sim Only

Tele 2 is oké!

Ingrid
“Ik ben onlangs overgestapt naar een andere provider maar alleen omdat het daar goedkoper is als nieuwe klant. Ik ben altijd tevreden geweest over mijn alles in 1 pakket en altijd goed geholpen door de klantenservice.”
~ Tele2 Sim Only

Personeel is hulpvaardig

Jacob
“Vodafone personeel hulpvaardig en vriendelijk echter weten niet allemaal zeker hoe alle vragen juist beantwoord moeten worden. Na een paar keer bellen wist ik hoe het zat echter bij Vodafone niet allemaal.”
~ Vodafone Sim Only

Goede ervaringen, problemen snel opgelost

Joeri
“Voor mobiel ben ik pasgeleden overgestapt en meteen bij binnenkomst kreeg ik al dubbele data cadeau en 4g ipv 3g. Tot nu toe zeer tevreden, de levering van de telefoon verliep snel, nummerbehoud precies zoals beloofd op het uur af en verder prima service. Internet via mobiel is sneller dan via de vorige provider, tevreden!”
~ Tele2 Sim Only

Tele2 is de beste keus voor sim only

Hoewel Tele2 geen groot Europees 4G netwerk heeft, zijn veel buitenlandse providers prima in staat om een snelle internetverbinding te leveren via 3G. Bovendien kan je binnen Europa roamen met je eigen databundel. Bij roamen krijg je van Tele2 overigens bij het unlimited abonnement meer data dan je wettelijk minimaal hoort te krijgen binnen Europa. In totaal kan je dan 6GB per maand in de EU gebruiken. Let wel op dat Tele2 nog geen afspraken heeft met buitenlandse providers om 4G aan te bieden. Als er dus geen Tele2 netwerk in het buitenland is zal je automatisch verbonden worden met een 3G netwerk. Wist je overigens dat het 4G netwerk van Tele2 automatisch energie bespaart als het ‘s nachts niet zo druk is op het netwerk? Hierdoor besparen ze veel stroom en dragen ze bij aan een schoner milieu. Dat is de Zweedse gedachtegang in de praktijk. Een nadeel van Tele2 is wel dat je als nieuwe klant moet beschikken over een 4G toestel. De reden hiervoor is dat het 3G netwerk waar Tele2 gebruik van maakt in eigendom is van T-Mobile. En dat brengt extra kosten met zich mee. Om de lage abonnementsprijzen voor sim only te kunnen blijven hanteren stelt Tele2 een 4G toestel als een voorwaarden. Mocht je nog een 3G toestel hebben, dan biedt Tele2 je overigens zeer goedkope toestellen vanaf € 25,- aan om te combineren met een sim only actie.
Onbeperkt internet Goedkope sim only Razendsnel 4G Milieuvriendelijk
Ga naar Tele2.nl