Vodafone staat voornamelijk bekend in Nederland als een van de grootste providers naast KPN. Terwijl Tele2 meer bekend is vanwege zijn goedkope abonnementen met veel data. Betekent dit dan dat je beter voor Vodafone kan kiezen dan Tele2? Wij zochten het voor je uit!

Ga direct naar de verschillen tussen:

Mobiel netwerk Sim only acties Klant ervaringen Conclusie

De mobiele netwerken van Tele2 en Vodafone

De verschillen tussen de netwerken van Tele2 en Vodafone worden steeds kleiner. Dit komt veelal doordat Tele2 fors investeert in het eigen 4G netwerk. Voorheen was Tele2 nog een virtuele provider die de diensten inkocht bij het netwerk van een andere provider. Zo doen zij dat momenteel nog wel om 2G en 3G aan te bieden, dit loopt via het netwerk van T-Mobile (Waar ook het dataverkeer van Ben en Simpel overheen gaat). Voor 4G hebben zij het netwerk echter in eigen beheer en dus meer bandbreedte beschikbaar voor klanten. Hoe drukker het dataverkeer over een netwerk, hoe lager de praktische 4G snelheid uit kan pakken.

signal img
Tele2
225 Mbit/s

Tele2 heeft een eigen 4G netwerk in handen sinds 2015. Inmiddels is het kleine netwerk uitgebreid tot een landelijke dekking van maar liefst 97%. Hiermee kan de budget provider concurreren met grote aanbieders zoals KPN en Vodafone die een nagenoeg landelijke dekking van 99% weten aan te bieden.

Hoge praktische 4G snelheid
Goedkope abonnementen
4G toestel verplicht
Vodafone
225 Mbit/s

Vodafone is een van de grootste providers in Nederland en biedt zijn netwerk ook aan virtuele providers aan. Hollandsnieuwe en Ziggo maken gebruik van het Vodafone netwerk om sim only aan te bieden. Met name richt Vodafone zich op het aanbieden van abonnementen met een forse korting op toestellen. De sim only acties zijn echter minder voordelig dan die van Tele2 en in de praktijk ligt de internetsnelheid van Tele2 hoger.

1ste 3 maanden onbeperkt internet
Groot Europees 4G netwerk
Lage praktische 4G snelheid

Tele2 en Vodafone vergelijken

Voor de een zijn de maandelijkse lasten van een sim only actie belangrijker dan voor de ander. Gelukkig kan je bij beide providers terecht voor een sim only met veel data voor een lage prijs. Ook voor de kleinverbruikers is er voor ieder wat wils.