Simyo en Simpel zijn twee goedkope budget providers in Nederland. Klanten kunnen hier kleine databundels krijgen tegen een zeer lage prijs. Simpel is met name bekend om zijn belrevolutie en Simyo vanwege de sim only acties.

Ga direct naar de verschillen tussen:

Mobiel netwerk
Sim only acties
Klant ervaringen
Conclusie

De mobiele netwerken van Simyo en Simpel

De budget providers Simyo en Simpel maken gebruik van verschillende netwerken voor hun sim only klanten. Bij beide providers krijg je standaard een 4G snelheid geleverd. Simpel vroeg enige tijd een meerprijs voor de 4G snelheid, maar heeft deze nu gratis beschikbaar gesteld aan bestaande en nieuwe klanten. Mocht je toestel niet 4G ready zijn, dan krijg je gewoon mobiel internet via de 3G netwerken.

Simyo
150 Mbit/s

Simyo maakt gebruik van het KPN netwerk. Dit betekend dat je profiteert van een landelijk dekkend 4G netwerk van hoge kwaliteit. Ook in veel buitengebieden weet KPN een stabiele verbinding aan te bieden.

4G via KPN netwerk
Uitstekende klantenservice
Beperkte 4G snelheid tot 150 Mbit
Simpel
75 Mbit/s

Simpel is een dochter onderneming van T-Mobile maakt dan ook gebruik van het T-Mobile netwerk. Hiebij krijg je een beperkte 4GH snelheid van 75 Mbit opgeleverd en dat terwijl de max van het T-Mobile netwerk via 4G op 300 Mbit zit.

Goedkope sim only acties
Goedkope refurbished iPhone abonnementen
Slechte klantenservice

Simyo en Simpel vergelijken

Voor de een zijn de maandelijkse lasten van een sim only actie belangrijker dan voor de ander. Als je op zoek bent naar goedkope abonnementen dan is Simpel een goede keus voor jou. Daarbij heb je voor nog geen 200,- een refurbished iPhone 5s in combinatie met een sim only actie. Wil je toch liever een hogere 4G snelheid en een goede klantenservice? Dan is het aan te raden om te kiezen voor Simyo. De consumentenbond heeft Simyo niet voor niets uitgeroepen tot beste sim only provider vanm Nederland.

Simyo beste Sim Only aanbieding

150 Mbit 4G
4000 MB
Onbeperkt Min/SMS
1 jaar

normaal 29,-
vanaf
27,-
p/m

Simpel beste Sim Only aanbieding

75 Mbit 4G
4000 MB
Onbeperkt Min/SMS
2 jaar

normaal 25,-
vanaf
20,-
p/m

Simyo beste Sim Only aanbieding

225 Mbit 4G
2000 MB
300 Min/SMS
1 jaar

normaal 19,-
vanaf
17,-
p/m

Simpel beste Sim Only aanbieding

75 Mbit 4G
2000 MB
250 Min/ Onb. SMS
2 jaar

normaal 15,-
vanaf
10,-
p/m

Dit zeggen klanten over Simyo en Simpel

Goede kwaliteit voor goede prijs

Ruben J

“Goede kwaliteit voor goede prijs. De prijs kan inmiddels volgens mij wel wat scherper wanneer je naar andere providers kijkt zie je dat de prijzen vergelijkbaar of zelfs goedkoper zijn. Dit is ook de reden waarom ik Simyo tegenwoordig niet meer aanbeveel. Voor de rest zeer tevreden.”

~ Simyo Sim Only

Snel en gemakkelijk

Silvia B

“Snel en gemakkelijk. Vanaf het abonnement afsluiten tm het ontvangen van het sim kaartje snel en keurig. Vond alleen de zogenaamde administratiekosten aan de hoge kant met €20 vandaar 4 en geen 5 sterren. Verder ben ik zeer tevreden met deze provider. Ik zou niet snel overstappen naar een andere!”

~ Simpel Sim Only

Topservice!

Bas

“Vanaf het begin dat ik bij Simyo zit ben ik eigenlijk ontzettend tevreden. Bundels zijn overzichtelijk, wijzigen is makkelijk en ontvangst is altijd goed. Maar ik heb eerder nooit de moeite genomen een review te schrijven. Onlangs had ik onverklaarbaar en onrealistisch veel GB’s verbruikt binnen een tijdsbestek van 13 min. Dit ging inmiddels ook ruim boven mijn bundel. Gebeld met Simyo en een oplossing gevonden waardoor in 10,- ipv 100,- moet betalen. Bovendien nog 1GB cadeau gekregen om de rest van de maand af te kunnen maken mét internet. Topservice, en dus de moeite waard voor een review!”

~ Simyo Sim Only

Simpel = Super

Anita

“Twee jaar geleden naar Sim Only van Simpel overgestapt. Geen moment spijt van gehad: lage abonnementskosten, uitstekend bereik, bij vragen klantenservice goed bereikbaar en sinds kort gratis 4G. Ook fijn dat aanbiedingen ook gelden voor al bestaande klanten: ik betaal voor mijn nieuwe abonnement dat volgende maand ingaat de eerste 3 maanden maar 1 euro en bovendien geen aansluitkosten.”

~ Simpel Sim Only

Simyo is de beste keus voor sim only

Hoewel Simyo minder voordelige sim only acties aanbiedt, krijg je hiervoor wel een uitstekende klantenservice en 4G netwerk voor terug. Een stabiele verbinding is het geld meer dan waard.

Simyo wordt over het algemeen door klanten beoordeeld met een 7.8. Een zeer hoge score voor een telecom provider in Nederland. Daarbij sleepte Simyo ook nog de CCDNA Awards binnen als meest klantgerichte mobiele provider. Je zit dus hoe dan ook goed bij deze provider.

Mocht je het geld er echt niet aan uit willen geven dan is Simpel een prima alternatief. Bovendien kan je ook zeer voordelig nog een refurbished iPhone toestel nemen met korting.

4G via KPN netwerk
Uitstekende klantenservice
Snel internet
Ga naar Simyo.nl