Simyo en Simpel zijn twee goedkope budget providers in Nederland. Klanten kunnen hier kleine databundels krijgen tegen een zeer lage prijs. Simpel is met name bekend om zijn belrevolutie en Simyo vanwege de sim only acties.

Ga direct naar de verschillen tussen:

Mobiel netwerk Sim only acties Klant ervaringen Conclusie

De mobiele netwerken van Simyo en Simpel

De budget providers Simyo en Simpel maken gebruik van verschillende netwerken voor hun sim only klanten. Bij beide providers krijg je standaard een 4G snelheid geleverd. Simpel vroeg enige tijd een meerprijs voor de 4G snelheid, maar heeft deze nu gratis beschikbaar gesteld aan bestaande en nieuwe klanten. Mocht je toestel niet 4G ready zijn, dan krijg je gewoon mobiel internet via de 3G netwerken.

Simyo 150 Mbit/s
Simyo maakt gebruik van het KPN netwerk. Dit betekend dat je profiteert van een landelijk dekkend 4G netwerk van hoge kwaliteit. Ook in veel buitengebieden weet KPN een stabiele verbinding aan te bieden.
4G via KPN netwerk Uitstekende klantenservice Beperkte 4G snelheid tot 150 Mbit
Simpel 75 Mbit/s
Simpel is een dochter onderneming van T-Mobile maakt dan ook gebruik van het T-Mobile netwerk. Hiebij krijg je een beperkte 4GH snelheid van 75 Mbit opgeleverd en dat terwijl de max van het T-Mobile netwerk via 4G op 300 Mbit zit.
Goedkope sim only acties Goedkope refurbished iPhone abonnementen Slechte klantenservice

Simyo en Simpel vergelijken

Voor de een zijn de maandelijkse lasten van een sim only actie belangrijker dan voor de ander. Als je op zoek bent naar goedkope abonnementen dan is Simpel een goede keus voor jou. Daarbij heb je voor nog geen 200,- een refurbished iPhone 5s in combinatie met een sim only actie. Wil je toch liever een hogere 4G snelheid en een goede klantenservice? Dan is het aan te raden om te kiezen voor Simyo. De consumentenbond heeft Simyo niet voor niets uitgeroepen tot beste sim only provider vanm Nederland.

Simyo is de beste keus voor sim only

Hoewel Simyo minder voordelige sim only acties aanbiedt, krijg je hiervoor wel een uitstekende klantenservice en 4G netwerk voor terug. Een stabiele verbinding is het geld meer dan waard. Simyo wordt over het algemeen door klanten beoordeeld met een 7.8. Een zeer hoge score voor een telecom provider in Nederland. Daarbij sleepte Simyo ook nog de CCDNA Awards binnen als meest klantgerichte mobiele provider. Je zit dus hoe dan ook goed bij deze provider. Mocht je het geld er echt niet aan uit willen geven dan is Simpel een prima alternatief. Bovendien kan je ook zeer voordelig nog een refurbished iPhone toestel nemen met korting.
4G via KPN netwerk Uitstekende klantenservice Snel internet
Ga naar Simyo.nl