Sim only in het buitenlandAls je kiest voor een van de Sim Only acties, dan kan je altijd in het buitenland gebruik maken van je Sim Only abonnement. Bij alle providers worden er voordelige roamingkosten gerekend binnen de EU omdat dit in Europa centraal geregeld is.

Goedkope Sim Only in het buitenland

Ook bij een goedkope sim only provider kan je voordelig in het buitenland gebruik maken van MB’s, SMS-jes en belminuten. De Europese Commissie heeft namelijk een maximum tarief gezet op het roamen in het buitenland. Sim only providers moeten hierdoor voordelige per minuut, per sms en per MB tarieven aanbieden als je binnen de EU op reis bent. Per 2017 zullen de roamingkosten geheel verdwijnen. Sinds 30 april 2016 mag een provider nog maar € 0,0605 per minuut, € 0,0242 per SMS en € 0,0605 per MB in rekening brengen. Gebeld worden kost je nog maar maximaal € 0,01374 per minuut. Let wel op dat als je wilt profiteren van dit voordeel dat je bij je smartphone roaming aan zet.

We raden je aan om bij je provider gewoon gebruik te maken van roaming in het buitenland in plaats van een buitenland bundel aan te schaffen. In veel gevallen zijn de buitenland bundels maar 1 dag of 1 week geldig en krijg je maar een beperkt aantal MB.

Gratis mobiel internet in het buitenland

De Europese Unie wilt dat providers hun klanten in het buitenland toegang geven tot hun databundel. Dit houdt in dat je in het buitenland dus kan internetten alsof je in je eigen land bent. Netflix of Spotify kost je dan niets extra’s en je verbruik gaat gewoon van je normale bundel af. Let wel op dat dit alleen in Europese landen geldt. In Zwitserland en Turkije blijf je dus extra betalen voor roaming.

Je kan dus straks volop profiteren in het buitenland van Sim Only met onbeperkt bellen en onbeperkt internet. Zeker handig op vakantie om even het thuisfront te contacteren of om een leuk dagje uit te plannen in de streek waar je op vakantie bent. Navigeren kan niet meer misgaan met Google Maps, het afschaffen van de roamingkosten brengt dus veel voordeel met zich mee.

Zekerheden van Sim Only

Altijd 14 dagen bedenktijd
Altijd laagste prijzen
Gratis nummerbehoud
Goedkoop Roamen
Buitenland bundels mogelijk