Dit zijn de belangrijkste wijzigingen van roaming binnen de EU

  1. Je kan binnen Europese landen bellen, sms-en en mobiel internetten vanuit je eigen bundel.
  2. Geen extra roamingkosten zolang je binnen je bundel blijft.
  3. Roam like at home wordt automatisch voor je geactiveerd vanaf 15 juni, of eerder indien je provider dit aangeeft.

Vanaf 15 juni 2017 kan je internetten, bellen en SMS-en vanuit je eigen databundel als je binnen Europa reist. De roamingkosten worden dan afgeschaft en 'Roam like at home' is dan actief.
Bekijk de meest gestelde vragen over roamingkosten binnen de EU
Goedkope sim only acties voor binnen Europa
Bereken hoeveel data je minimaal mag roamen

 

Als je vanuit het buitenland een SMS verstuurt, een telefoongesprek start of gebruik maakt van mobiel internet, dan zal het verbruik eerst van je gebruikelijke databundel afgaan. Een groot voordeel dus als je op vakantie gaat binnen Europa en Google Maps nodig hebt om een route te plannen.

Updates:

Vodafone geeft aan vanaf 1 juni roam like at home aan te bieden voor alle bestaande en nieuwe klanten. Dit geldt tevens voor de prepaid klanten van Vodafone.

Simyo klanten kunnen net als bij Vodafone vanaf 1 juni hun sim only bundel gebruiken in de hele EU.

Tele2 geeft aan dat bestaande en nieuwe klanten vanaf 7 juni al gebruik kunnen maken van de bellen, sms-en en internetten binnen de EU vanuit de gebruikelijke bundel.

T-Mobile geeft aan dat voor de basis sim only abonnementen de roam like at home regeling al vanaf 13 juni geldt voor nieuwe en bestaande klanten.

KPN geeft aan dat alle klanten per 1 juni hun databundel binnen de EU kunnen gebruiken. Daarbij worden de datalimiet verdubbeld, hier staat wel tegenover dat Spotify premium verdwijnt uit het aanbod.

Hoe werkt roaming in het buitenland?

Als jij je in het buitenland bevind, dan zal je geen gebruik kunnen maken van het mobiele netwerk van je provider in het thuisland. In dit geval zal je dus verbinding maken met een van de lokale mobiele netwerken om alsnog bereikbaar te zijn. Het verbinden met buitenlandse netwerken noemt men roaming.

Veel gestelde vragen over roamingkosten in Europa

Uiteraard zal je veel vragen hebben over hoe internetten, bellen en sms-en in Europa werkt. Daarom hebben we hier de meest gestelde vragen opgesteld die betrekking hebben tot de roamingkosten binnen Europa met de nieuwe 'Roam like at home' regels.

Goedkope sim only acties voor het buitenland

Tegenwoordig profileren T-Mobile en Vodafone zich als providers met sim only acties die je tevens in het buitenland kan gebruiken. Momenteel is dat nog voordelig, maar over een kleine twee maanden gaan alle providers over naar de nieuwe 'Roam like at home' regels. Hiermee worden de speciale EU bundels overbodig en kan al je dataverbruik vanuit één nationale bundel gebruikt worden.

Om goedkoop uit te zijn in het buitenland is het aan te raden om te beginnen met het vergelijken van sim only acties. Via onze software tool ben je verzekerd van de laatste prijzen en voordeelacties. Zo vind je altijd de beste sim only deals en kan je veel data en belminuten voor een lage maandprijs krijgen.

Bereken hoeveel data je minimaal recht op hebt met roaming

Ik heb onbeperkt mobiel internet