KPN en T-Mobile zijn een van de grootste sim only providers van Nederland en hebben beiden een eigen mobiele netwerk in beheer. De verschillen tussen de twee providers lijkt in eerste opzicht vrij groot. T-Mobile spreekt een jongere doelgroep aan met hun reclame uitingen en biedt grote databundels voor weinig geld aan in tegenstelling tot KPN. Bij KPN staat de professional centraal die voor kwaliteit kiest en daar graag wat extra geld voor neerlegt.

Ga direct naar de verschillen tussen:

Mobiel netwerk Sim only acties Klant ervaringen Conclusie

De mobiele netwerken van KPN en T-Mobile

KPN en T-Mobile leveren sim only acties via hun eigen netwerken. Ondanks dat er ook andere providers zijn die abonnementen via het netwerk van KPN of T-Mobile aanbieden zal je als klant van de hoofdaanbieders (KPN & T-Mobile) voorrang op het netwerk krijgen. Op tijdstippen dat het heel druk is op het mobiele netwerk wordt er voorrang gegeven aan dataverkeer van de hoofdaanbieders. Beide bieden zowel 3G als 4G snelheden aan. Standaard wordt er 4G internet geleverd, tenzij je in een gebied bent waar dat niet beschikbaar is of als je telefoon geen 4G ondersteunt. Wel zijn beide netwerken zo goed als landelijk dekkend.

KPN 225 Mbit/s
Met snelheden tot 225 Mbit/s is KPN niet de snelste provider. Wel weet KPN een snelle en stabiele verbinding te realiseren en kan je ook een sim only actie van KPN combineren met vast internet thuis. Dit heeft als voordeel dat je extra korting krijgt, dubbele data en een gratis extra TV pakket naar keuze.
Landelijk dekkend netwerk Uitstekende klantenservice Dure abonnementen
T-Mobile 300 Mbit/s
T-Mobile heeft momenteel in theorie het snelste 4G netwerk van Nederland. Geen enkele andere provider kan 300 Mbit aanbieden. Bovendien zijn er bij T-Mobile sim only met onbeperkt internet acties beschikbaar. Ook kan je kiezen voor vast internet thuis van T-Mobile, echter krijg je hier nog geen combinatievoordeel bij.
Snelste 4G Goedkope abonnementen 2 jaar contracten zijn het goedkoopst

KPN en T-Mobile vergelijken

Inhoudelijk verschillen de abonnementen van KPN en T-Mobile fors. De prijzen en de hoeveelheid belminuten & data zijn simpelweg veel voordeliger bij T-Mobile. Mocht je toch voor een uitstekende service en kwaliteit willen kiezen, kan je KPN overwegen. Hoewel er wel gezegd kan worden dat de service bij T-Mobile prima in orde is en de kwaliteit in de buurt komt van die van KPN.

15 GB
data

150 min
bellen

1 jaar
contract

Nu vanaf
€ 27,50

Direct bestellen

4 GB
data

onbeperkt
bellen

1 jaar
contract

Nu vanaf
€ 18,50

Direct bestellen

onbeperkt
data

onbeperkt
bellen

1 jaar
contract

Nu vanaf
€ 33,50

Direct bestellen

Dit zeggen klanten over KPN en T-Mobile

Heb al jaren T-Mobile en geen klachten

Stesje
“Heb al jaren tmobile en geen klachten, het nieuwe 4G netwerk is lekker snel en werkt totnu toe altijd. Heb mijn contract onlangs vernieuwd naar onbeperkt Go Ulimited. Tevreden over het abonnement en diensten, klantenservice was ook keurig en volens afspraak.”
~ T-Mobile Sim Only

Goed !

Zoë
“Ik ben altijd blij geweest met T-Mobile, ze hebben een goede service en ik was per maand maar een tientje kwijt voor 10 euro beltegoed en 300 gratis sms’jes! En ik heb verder nooit iets te klagen gehad. Ik raad T-Mobile zeker aan!”
~ T-Mobile Sim Only

Geen problemen

R Burger
“Net weer mobiel internet/bellen verlengd, sim only met mooie korting. Bestellen ging makkelijk, hopen dat het werkelijke verlengen ook goed gaat. Ik heb hier wel vertrouwen in; al jaren klant bij KPN, en gaat bijna altijd goed. Als het fout gaat wordt het snel gecorrigeerd.” “Ik heb slechte ervaringen met andere providers gehad en blijf daarom bij KPN. Fouten worden overal gemaakt, maar bij de anderen werden ze niet opgelost.”
~ KPN Sim Only

Openingtijd

Jack P
“KPN heeft een goed netwerk met grote dekking in heel NL. De kwaliteit is goed en de service uitstekend. Maar in de Internetwereld van tegenwoordig verwachten consumenten een steeds later tijdstip waarop nog besteld kan worden voor een levering van morgen. De “sluitingstijd” van KPN is 17.00 uur en dat is wel wat vroeg hoor!”
~ KPN Sim Only

T-Mobile is de beste keus voor sim only

Ondanks dat T-Mobile geen combivoordeel aanbiedt bij een combi van sim only en vast internet, is dit nog steeds de beste keus. De abonnementen bevatten meer data voor een lagere prijs dan die van KPN. Bovendien gaan de geruchten dat T-Mobile nog wel een combivoordeel aan gaat bieden als klanten zowel mobiele abonnementen als een vast internet abonnement nemen. Als je overigens met vrienden of familieleden besluit om klant te worden bij T-Mobile dan krijgen jullie allemaal ook nog eens extra korting krijgen. Dit kan je regelen via My T-Mobile of de T-Mobile app.
  • 1 familielid of vriend = € 2,50 korting per maand
  • 2 familieleden of vrienden = € 5,- korting per maand
300 Mbit 4G internet Goede prijs/kwaliteit verhouding Familie of vrienden korting
Ga naar T-Mobile.nl