beste tips goedkoopste sim only
Ben je op zoek naar een nieuw sim only abonnement? Er zijn behoorlijk wat prijsverschillen tussen de goedkoopste en duurste. Dit kan je voor hetzelfde abonnement al ruim € 100,- per jaar besparen. Maar hoe vind je nou de goedkoopste? In dit artikel geven je onze 5 beste tips om een goedkoop sim only abonnement te vinden.
  1. Kies voor een contractduur van 24 maanden
  2. Neem niet meer MB dan je nodig hebt
  3. Kies voor een onbeperkt bundel als je een grootverbruiker bent
  4. Kies voor een budget provider
  5. Vergelijk sim only abonnementen op jaarprijs

1. Kies voor een contractduur van 24 maanden

Met een sim only abonnement heb je de keuze uit sim only maandelijks opzegbaar, een 1-jarig abonnement of 2-jarig abonnement. De meeste contracten worden afgesloten voor twee jaar.

Vaak geldt dat je sim only abonnement ook het goedkoopst is bij een contract voor twee jaar. Je krijgt namelijk korting op een meerjarig contract. Providers geven je korting omdat ze op deze manier langer verzekerd zijn van jou als klant. Deze korting kan je met een 2-jarig contract € 12,- tot € 34,- per jaar schelen.

Hiermee bespaar je per jaar enkele tientjes. Geen hoge besparing, maar altijd mooi meegenomen.

2. Neem niet meer MB dan je nodig hebt

Over het algemeen geldt dat de maandprijs wordt bepaald door de hoeveelheid internetdata je kiest. Hoe minder data, hoe goedkoper je sim only aanbieding. Daarom is het belangrijk om te bepalen hoeveel data je écht nodig hebt.

De beste manier om te bepalen hoeveel data je nodig heb, is door te kijken hoeveel MB je in het afgelopen half jaar hebt verbruikt met je huidige abonnement. Je krijgt van je provider elke maand een factuur met je verbruik. Dit ontvang je per mail, in je online account of in de provider app. Pak deze facturen erbij en volg het volgende stappenplan.

Stappenplan hoeveel MB bepalen

  1. Pak de facturen van je mobiele abonnement van het afgelopen half jaar erbij. Zijn deze maanden niet typerend voor je normale verbruik, vanwege een vakantie of veel thuiswerken? Kies dan facturen van zes maanden die wel representatief zijn voor je normale verbruik.
  2. Tel je mobiele dataverbruik van de zes maanden bij elkaar op en deel dit door zes.

De uitkomst is je gemiddeld dataverbruik van 6 maanden. Kies vervolgens een databundel die net iets hoger ligt dan je gemiddelde.

3. Kies voor een onbeperkt bundel als je een grootverbruiker bent

Gebruik jij je databundel veel zonder wifi voor het streamen van filmpjes en muziek? Dan kan het wel eens heel hard gaan met je data. Bespaar dan niet op je databundel en kies voor een bundel met sim only onbeperkt internet. Hiermee voorkom je dat je maandelijks bijbetaalt voor hoge kosten per MB.

4. Kies voor een budget provider

Voor de goedkoopste sim only abonnementen kan je het beste kiezen voor een budget provider. Deze goedkope sim only providers hebben geen eigen netwerk, maar maken gebruik van het netwerk van premium providers als KPN. Deze zogenoemde ‘budget providers’ zijn veel goedkoper en je kan hierdoor alsnog gebruik maken van het betrouwbare netwerk van KPN, T-Mobile of Vodafone.

Een mogelijk nadeel aan het kiezen van een budget provider, is een soms lagere maximale downloadsnelheid. Via enkele budget providers ontvang je een lagere downloadsnelheid dan wanneer je direct via de netwerkprovider afsluit. Dit is het geval bij Budget Mobiel, Simpel en Lebara.

Bekijk de onderlinge verschillen tussen budget providers:

Provider Snelheid Netwerk
ben sim only Tot 100 Mb/s (meerprijs tot 225 Mb/s) T-Mobile Bekijk
Budget Mobiel sim only Tot 5 Mb/s KPN Bekijk
Hollandsnieuwe sim only Tot 350 Mb/s Vodafone Bekijk
Lebara sim only Tot 75 Mb/s (meerprijs tot 150 Mb/s KPN Bekijk
Simpel sim only Tot 75 Mb/s T-Mobile Bekijk
Simyo sim only Tot 225 Mb/s KPN Bekijk
Youfone sim only Tot 225 Mb/s KPN Bekijk

5. Vergelijk sim only abonnementen op jaarprijs

Alleen door alle beschikbare sim only providers en abonnementen te vergelijken weet je wie het goedkoopste abonnement heeft voor jou.

Gebruik de filters bovenaan in de vergelijker om je voorkeuren voor internetdata, belminuten en contractduur in te vullen. Vervolgens laten we jou zien wie voor jou het goedkoopste abonnement heeft op basis van jaarprijs.