Ben en Telfort zijn providers die goedkope sim only acties aanbieden in Nederland. Deze twee providers zijn dochterondernemingen van twee van de grootste providers in Nederland: KPN (Telfort) en T-Mobile (Ben).

Ga direct naar de verschillen tussen:

Mobiel netwerk Sim only acties Klant ervaringen Conclusie

De mobiele netwerken van Ben en Telfort

Ben en Telfort leveren hun diensten via de beste mobiele netwerken van Nederland, namelijk die van T-Mobile en KPN. Dit betekent echter niet dat je als klant zijnde direct de volledige snelheden van die netwerken krijgt. Doordat Ben en Telfort goedkopere sim only acties aanbieden dan de moederbedrijven wordt de maximale snelheid van 4G beperkt. Echter is dit alsnog ruim voldoende om snel mobiel te kunnen internetten.

Ben 100 Mbit/s
Ben maakt gebruik van het T-Mobile netwerk. Dit netwerk behaalt bij T-Mobile een snelheid tot 300 Mbit via 4G+. Als klant zijnde van Ben is deze snelheid echter beperkt tot 100 Mbit.
4G via T-Mobile netwerk Uitstekende klantenservice 4G snelheid kost extra
Telfort 150 Mbit/s
Telfort levert zijn mobiele diensten via het netwerk van KPN. Hiermee profiteer je van 4G snelheden tot 150 Mbit. Bovendien krijg je combivoordeel bij Telfort als je ook voor vast internet thuis kiest.
4G via KPN netwerk Gratis 4G dekking Redelijke klantenservice

Ben en Telfort vergelijken

Wat specificaties betreft liggen Ben en Telfort zeer dicht bij elkaar. De klantenservice van Ben wordt over het algemeen wel beter aangeschreven dan die van Telfort. Om te bepalen of je beter voor Ben of Telfort kan kiezen zetten we hieronder de beste sim only acties voor je op een rij.

Dit zeggen klanten over Ben en Telfort

Na 7 jaar nog steeds dik tevreden

Inge M
“Zelf ben ik na 7 jaar nog steeds dik tevreden over de service en diensten van ben.nl. Ik heb eigenlijk nooit problemen ervaren. Om eerlijk te zijn, hoor ik van anderen wel eens minder positieve verhalen, maar mijn eigen ervaring is echt positief.”
~ Ben Sim Only

Scherpe prijzen en goede afhandeling van klachten

Tim
“Ik had een bestelling geplaatst bij Telfort. Om een of andere reden liep dit niet helemaal juist. Hoewel de afhandeling iets langer duurde dan verwacht, werd deze perfect opgepakt en werd ik hiervan telefonisch op de hoogte gesteld.”
~ Telfort Sim Only

Goed(koop)

J van ‘t Hof
“De voornaamste rede om hier te komen zijn de lage prijzen van de abonnementen. De dekking is prima via het T-Mobile netwerk. Het internet is snel genoeg. De klantenservice heeft een lange wachttijd maar ze helpen je wel op weg. De website en app geven juiste belstatussen weer waardoor je verbruik kan bijhouden. De overstap en nummerbehoud duren lang, maar worden wel voor je geregeld.”
~ Ben Sim Only

Uiteindelijk toch nog goed gekomen

Mvr. Vrijsen-Michielse
“Bestelling en levering van smartphone verliep zonder problemen. Alleen het aanvragen van nummerbehoud viel tegen. Allereerst wordt er nergens melding van gemaakt dat je pas kunt aanmelden en inloggen nadat je het toestel met tijdelijk 06-nummer ontvangen hebt. Vervolgens bleek het aanvragen van nummerbehoud via MijnTelfort niet te werken (ongeldig SIM-kaart nummer). Uiteindelijk klantenservice gebeld, en die hadden het zo voor me geregeld. Alleen frustrerend dat men mij niet kon vertellen waarom ik het niet zelf kon aanvragen via de website.”
~ Telfort Sim Only

Ben is de beste keus voor sim only

Als je geen gebruik wilt maken van het Telfort combivoordeel, dan is Ben de beste keus voor jou. Deze provider biedt een veel goedkoper aanbod aan met meer data dan Telfort. Ondanks dat de snelheid iets langzamer is zal je dit in de praktijk niet zo ervaren. 100 Mbit is namelijk veel sneller dan de gemiddelde vaste internetverbinding in Nederland. Bij de sim only acties van Ben heb je overigens ook meer keus tussen verschillende abonnementen dan bij Telfort. Zo is het bij Ben mogelijk om te wisselen tussen bel bundels terwijl Telfort deze van tevoren voor je bepaalt. Als flexibiliteit voor jou belangrijk is dan sluit Ben dus beter aan bij jou als sim only provider. Mocht je wel vast internet en TV willen combineren bij Telfort met een mobiel abonnement, dan maakt het combivoordeel deze provider een uitstekende keus. Dit verdubbeld niet alleen je mobiele databundel, maar geeft je ook € 5,- per maand korting op je TV abonnement.
4G via T-Mobile netwerk Uitstekende klantenservice Snel internet
Ga naar Ben.nl